Life in pixlars

.

Gårdagens lunch

Category: recept

Zucchinipasta al denté med spicy svampsås med havregrädde och sojastekta haricots verts och körsbärstomater.
 
Veganskt, enkelt, nyttigt, mättande och gott!

Nyttig choklad & jordnötsfudge

Category: recept

(vegan/raw)


(Receptet är omvandlat av mig från amerikanska mått och tar mindre än 5 minuter att göra.)

Tips! Kokosnötsoljan finns att köpa i många livmedelsbutiker och smälter vid 24 grader.


Gör ett vattenbad:
Hätta upp lite vatten i en vattenkokare eller i en gryta på spisen och lägg kokosoljan i en skål som du placerar över grytan, rör om med en sked i oljan så smälter den fortare.

 

Ingredienser:

  •  1,1 dl  kokosnötsolja (smält men INTE varm)
  •  1,1 dl raw kakao
  •  1,1 dl osötat jordnötssmör (gärna ekologiskt)
  •  4 msk mild rå honung
  • 1/2 tesked vaniljextrakt (vaniljsocker går också bra)

Jag rekommenderar att man köper små muffinsformar eller ischokladformar då denna fudge är mycket mäktig och man inte orkar en hel muffinsform!


Rada upp muffinsformarna på en bricka, ca 10-15 st beroende på storleken.


Sedan finns det två sätt att mixa det på, antingen häller du allt i en matberedare och pulserar några gånger tills det blir en slät rinnig sörja eller så får du vispa för hand tills du ser att allt gått ned i smeten och bildat en härlig brun sörja!


Häll försikigt ned sörjan och fördela den jämt i alla formarna.
Dekorera med nötter, tranbär eller riven kokos!


Sätt sedan in brickan/plåten i kylskåpet och låt stelna i ca 30 minuter eller tills fudgen stelnat.

Man kan även sätta in dem i frysen i ca 10 minuter om man är hi-igg som man säger på skånska!



Njuuuuuut med ett rent, gott samvete!

  • Förvara fudgen i en burk med lock i kylen!

You read the bible, Ringo?

Category: life in pixlars, photography